25 Квітня, 2024 12:42 pm

Росіяни намагаються влаштувати котел: що говорять у ЗСУ про “перспективи” ще одного міста

Російські окупанти не можуть захопити місто Вугледар Донецької області, бо воно розташоване на висоті. Через це ворог намагається прорватися у напрямку Курахового і зайти у тил, пише УНІАН.

“Окупанти хочуть через Курахове зайти з тилу на Вугледар. Оточувати міста, щоб ЗСУ відступали – стандартна тактика росіян. Усі розуміють ситуацію і роблять все, щоб не допустити цього оточення в майбутньому. На фронті є достатня кількість помилок. Думаю, цей болючий досвід врахований на цьому напрямку, сили та засоби будуть вчасно застосовані, щоб не допустити подібних сценаріїв”, – розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (“Магнат”) в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За його словами, наразі ведуться важкі бої біля Новомихайлівки. Туди росіяни кинули найбільше сил, щоб вирівняти лінію фронту. На його думку, це виглядає поки як накопичування резервів.

“Поки ми не розуміємо, в якому напрямку будуть рухатися росіяни. Але зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Тобто вони хочуть вирівняти лінію і намагаються просуватися в сторону Георгіївки. Перешкодою для них є водойми. Взагалі зараз їм все важко вдається. Те, що окупанти називають просуванням, насправді є дуже кривавим для них”, – зазначив військовий.

Він додав, що на цій ділянці фронту противник втратив багато техніки та особового складу. Саме тому масштабного прориву тут не очікується.

“Але якщо ворог застосує достатньо резервів, як це було на Авдіївському напрямку, то, можливо, для нас будуть якісь нові виклики. Наразі ситуація стабільна, наскільки це можливо, з наявними засобами, які є в ЗСУ”, – підсумував Кабусь.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *