18 Квітня, 2024 2:46 am

На засіданні ВРП оприлюднили новий запис із місця смертельного ДТП за участі судді Тандира: “Це я його збив? Як я міг його збити?”. ВIДЕО

На засіданні Вищої ради правосуддя продемонстрували відео з місця смертельного ДТП за участі судді Олексія Тандира.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, судячи із запису, Тандир був за кермом авто, адже виходив він не з пасажирського сидіння. При цьому він питав: “Це я його збив?”, “Як я міг його збити?” Пізніше на відео, коли суддю прямо спитали, чи він водій, той відповів: “Я не знаю”.

Далі Тандир постійно стверджував, що був пасажиром. Спершу суддя не заперечував, що пʼяний. Коли поліціянтка сказала, що бачить ознаки алкогольного спʼяніння, і що від нього є запах “перегару”, Тандир двічі повторив: “Я знаю”.

Суддя постійно ухилявся від відповідей, не повідомляв де працює та стверджував, що поліціянти упереджені. Також він відмовлявся говорити й проходити алкотестер, доки на ньому наручники: “Як я можу щось говорити, якщо я в кайданках стою?” Також Тандир відповів, що в нього робота “краще, ніж держслужба”.

Раніше судово-психологічна експертиза ДБР підтвердила, що Тандир на момент скоєння ДТП був у стані алкогольного спʼяніння. Втім, як зазначив доповідач у справі Саліхов, він не зробив про це стовідсотковий висновок. На наступному засіданні Тандир подякував Віталію Саліхову за таку позицію. Що ж, тепер, маючи оприлюднене відео, будь-який розсудливий спостерігач може й сам оцінити поведінку судді.

Врешті, ВРП вирішила призупинити розгляд скарги до 24 квітня. А тим часом сам Тандир продовжує отримувати суддівську винагороду і навіть виявив бажання стати заступником командира роти у Ніжинській ТРО, щоб вийти з-під варти.

Нагадаємо, в ніч на 26 травня суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир напідпитку на смерть збив нацгвардійця на блокпосту в Києві.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *