18 Квітня, 2024 11:11 am

В Україні готуються суттєво змінювати курс: що буде з доларом за кілька днів

В Україні очікується суттєве зростання курсу готівкового долара – щоправда, лише у продажу. За прогнозами банківського сектора, наступного тижня – з 15 по 21 квітня – вартість американської валюти перебуватиме у межах 39-40 грн. Увечері ж 11 квітня банки виставили курс на середньому рівні 39/39,4 грн (купівля/продаж). Обмінники – 39,01/39,42 грн.

Про очікування банківського сектора OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив:

  • у банках діапазон курсів купівлі складе 20-30 коп., курсів продажу – 10-20 коп.;
  • в обмінниках – 30–50 коп. як у купівлі, так і в продажу.
Курс долара в українських банках

“Протягом 14-21 квітня валютний ринок в основних структурних показниках залишиться вельми прогнозованим та до міри стабільним. Адже щоденні зміни не загрожуватимуть ані безконтрольному падінню, ані захмарному зростанню курсів валют”, – зазначив банкір.

Який курс долара виставили в обмінниках

При цьому він підкреслив: як і раніше, у зазначений період діятимуть певні правила, “за якими з тижня у тиждень основні показники ринку майже не змінюються”. Йдеться про:

  • поточні курсові коливання;
  • різницю між курсами купівлі та продажу;
  • конкуренцію курсів купівлі та продажу між гравцями на готівковому ринку;
  • курсові тижневі відхилення.

“Таким чином, попри досить часті валютні зміни, їх можна порівняти з погойдуванням фіранки. Ринку не загрожує борвій, кон’юнктура. Система ринку є досить міцною і захищеною від будь-яких непередбачуваностей”, – резюмував Лєсовий.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *