23 Квітня, 2024 10:31 pm

«Посаджу картоплю – і у військомат»: ухилянт з Волині вигадав оригінальний спосіб уникнути покарання

Волинянин не з’явився до пункту збору, хоч його визнали придатним до служби. Мовляв, хворіла мама. Суд першої інстанції призначив Сергію Шауку три роки за ґратами як ухилянту. Чоловік же хоче посадити картоплю й піти до війська.

Що вирішили судді апеляційної інстанції? Про це – пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Волинянин пройшов військово-лікарську комісію, але до пункту збору у військкомат не з’явився. Ківерцівський районний суд ухвалив рішення – три роки позбавлення волі. Чоловік подав апеляцію.

На лаві підсудних – мешканець села Копилля Маневицького району Сергій Шаук. Обвинувачений запевнив: служити готовий, але мав доглядати хвору матір.

«Я тоді не пішов. Хочу піти зараз, щоб не сісти. У мене мама хвора. Нікого не було вдома», – сказав Сергій Шаук.

Прокурор Оксана Яковлєва наполягла: ухилянт має відсидіти покарання за ґратами.

«Вважаю вирок суду першої інстанції в частині призначення реального покарання у виді трьох років позбавлення волі законним, мотивованим та обґрунтованим. Суд при призначенні покарання обґрунтовано врахував ступінь тяжкості вчиненого криміналього правопорушення. Зокрема, відповідно до ст. 12 ККУ, вказаний злочин належить до нетяжких злочинів. Окрім того, суд врахував суспільну небезпеку вказаного кримінального правопорушення, оскільки вказаний злочин пов’язаний з ухиленням від проходження військової служби під час мобілізації в умовах воєнного стану», – зазначила прокурор Оксана Яковлєва.

Суддя Олег Клок поцікавився в обвинуваченого: коли той готовий піти у військкомат?

«Піду. Хоч би десять днів, щоб картоплю посадити, бо в мене вдома взагалі нікого немає. Я шкодую. Я винний. Я визнаю свою провину», – зазначив Сергій Шаук.

Колегія суддів постановила: перенести розгляд справи і дати волинянину час, щоб знову піти у військкомат.

Уже в липні відбудеться наступне засідання в цій справі. Від того, чи піде обвинувачений на службу, буде залежати вирок.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *