18 Квітня, 2024 11:34 am

Чого не можна говорити тому, хто повернувся з фронту: ветеран дав пораду цивільною

Тяжкопоранений захисник України Андрій Смоленський пояснив, що до військових не потрібно проявляти жалю, а варто бути вдячним за їхній подвиг та дякувати їм за оборону держави.

Про це він сказав в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталії Нагорній.

Тяжкопоранений захисник наголосив, що жаль – це найгірше після повернення з фронту.

“Жаль – це найгірше, що може дати військовому після повернення з фронту. Жаль – це величезне приниження військового, який свідомо йшов на фронт. Знав, на які ризики він йде і готовий був нести відповідальності за свій ризик. Військові – це ті люди, які набрались сміливості взяти на себе відповідальність. Після поранення військовим треба давати не жаль, а повагу”, – наголосив Андрій Смоленський.

Захисник України додав, що часто люди можуть просто ігнорувати пораненого військового.

“Є історії, коли до тебе може підбігти людина і підхопити тебе, може підбігти і почати говорити не з тобою, а з людиною, яка біля тебе і виглядає здоровою і не звертати на тебе увагу. Такі історії я чув від інших поранених військових і спостерігав навіть. Так вчиняють навіть родичі. Я бачив чоловіка, у якого на мою думку, можливо важча травми – він втрати ногу, дві руки і одне око, іншим оком він бачить на 5%. Коли я звертався до нього – друже, я знаю, як ти лікувався і тоді його брат почав відповідати замість нього”, – каже він.

Андрій Смоленський закликає українців дякувати своїм оборонцям.

“Друга річ, на яку заслуговують військові – це подяка. Почніть розмову зі слів – “доброго дня, я б хотів вам дуже подякувати за те, що ви є нашим захисником”. Будь-яка людина почує подяку. Три – замість жалю краще відчувати співчуття. Треба ставитись з розумінням”, – сказав військовий.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *