25 Квітня, 2024 4:17 am

Скільки мобілізованих, які не були на фронті: нардеп прокоментував

За словами Веніславського, усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління моожна знайти щонайменше, одну-дві бригади резерву.

За два роки повномасштабної війни 8 тис. мобілізованих так і не побували на фронті. Таку цифру називав очільник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Про перші результати роботи аудиту Сил оборони розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від “Слуги народу” Федір Веніславський в інтерв’ю “Главкому”.

“Це питання я ставив колишньому начальнику Генштабу (генерал Сергій Шаптала – Ред.) на одному із закритих засідань Комітету з питань нацбезпеки. Якщо провести аудит усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління, які не виконують бойових завдань, то ми можемо отримати, щонайменше, одну-дві бригади резерву. А все через штучно роздуті штати, які не завжди виконують життєво необхідні функції у секторі безпеки і обороні”, – каже Веніславський.

За його словами, у цьому напрямку є “позитивні зрушення”, але конкретну цифру депутат відмовився озвучити.

Водночас, Веніславський визнав, що ця цифра – більше, ніж 8 тисяч людей (військових, які досі не були на фронті).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *