29 Березня, 2024 6:30 am

Малюк розповів, як СБУ та Сирський викрили підполковника-“крота” у “Хортиці”

Український підполковник відмовився від зарплати в ФСБ Росії і працював “ідейно”, хоча сам родом із Волині.

Очільник СБУ Василь Малюк розповів про викриття російських агентів в ОСУВ “Хортиця”. Спецслужба разом із тодішнім командувачем “Хортиці” Олександром Сирським викрила ворожого “крота” у званні підполковника.

Про це Малюк повідомив у інтерв’ю телеканалу ICTV, опублікованому 25 березня.

Очільник СБУ відповів на запитання про те, яка мотивація у посібників країни-агресора, пригадавши випадок у оперативно-стратегічному угрупованні військ “Хортиця”.

За словами Малюка, СБУ разом із Сирським, який тоді очолював “Хортицю”, “розробляла і реалізовувала” російського агента-військовослужбовця ЗСУ, який працював там. Голова СБУ зазначив, що Сирський допомагав спецслужбі з документуванням.

“Було зрозуміло, що він (російський агент – ред.) передає ворогові всю можливу розвідувальну інформацію, інформацію з різних інформаційних потоків України, зокрема з обмеженим доступом. Нам вдалося його виявити і затримати. Він був у званні підполковника”, – розповів Малюк.

Він також поділився, що був здивований, коли дізнався, що затриманий підполковник відмовився від зарплати в ФСБ Росії і працював “ідейно”, хоча сам родом із Волині.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *