26 Квітня, 2024 8:38 am

По 15 днів на позиції: ЗСУ не можуть міняти людей на фронті

Українські військові виходять з позицій на день–два, аби помитися. Екіпажі БПЛА працюють практично цілодобово, в небі весь час перебуває якась “пташка”, розповів боєць 56-ї ОМПБр “Британець”.

Український військовослужбовець 56-ї окремої мотопіхотної бригади, оператор безпілотних літальних апаратів з позивним “Британець” заявив, що на фронті не вистачає заміни бійцям. Зокрема, вони можуть бути до 15 днів без зміни на позиції. Про це він розповів у коментарі “Донбас Реалії”.

“Заміни немає, у нас люди на позиціях незмінно по 10, 15 днів. Виходять день–два, помилися, випрались і заходять назад”, — сказав “Британець”.

За його словами, екіпажі БПЛА працюють майже цілодобово. Зокрема, є нічний і денний Mavic, на світанку в небо відразу підіймається денний БПЛА. Зокрема, робота налаштована в такий спосіб, аби в небі постійно була якась “пташка”, яка спостерігає за підходами, виходами та переміщеннями. В результаті піхота починає себе спокійніше відчувати.

“Вона (піхота, — ред.) розуміє, що вона може заховатися, коли йде обстріл, дрончик висить, спостерігає, і вони (військові, — ред.) спокійні”, — додав “Британець”.

Нагадаємо, 5 квітня командир батальйону ударних БпАК “Ахілес” 92-ї ОШБр Юрій Федоренко заявив, що для стабілізації фронту українським військовим потрібні снаряди й сучасні літаки. За його словами, затримка з постачання цих компонентів загрожує ЗСУ на полі бою.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *