26 Квітня, 2024 9:40 pm

“У фракції “Слуга народу” не вперше заявляють про диктатуру”: експерт прокоментував скандальну заяву нардепа

Напередодні нардеп від “Слуги народу” Сергій Демченко заявив, що зараз максимальну кількість рішень ухвалює особисто президент Володимир Зеленський, і “диктатура – це інструмент, який може допомогти нам перемогти у війні проти Росії”.

У фракції “Слуга народу” вже не вперше заявляють про диктатуру, як це недавно зробив народний депутат Сергій Демченко.

Про це сказав керівник політико-правових програм ГО “Український Центр суспільного розвитку” Ігор Рейтерович в ефірі телеканалу “Київ 24”.

“Людина спочатку сказала те, що вона думала, потім зрозуміла, що сказала трошки не те, і почала шукати можливості якимись тропками вийти з цієї ситуації, в яку вона потрапила. Вийшло насправді дуже погано. І тут проблема полягає в тому, що дуже багато у нас народних депутатів. Це, до речі, не перша заява подібного штибу. Я щонайменше ще кілька пам’ятаю від “Слуг народу”, одна з яких, наприклад, стосувалася необхідності ліквідації свободи слова як такої під час війни…” – сказав Ігор Рейтерович.

Він зауважив, що подібні тези про диктатуру починають знаходити продовження…

“Нам прямо вже починають говорити про те, що диктатура – це непогано, особливо під час правового режиму воєнного стану. Якщо ми хочемо виграти війну – громадяни повинні позбавити себе самостійно всіх прав, свобод людини і громадянина та виконувати те, що, мабуть, буде казати влада. Я принаймні так сприймаю подібні заяви… Представники провладної більшості час від часу вкидають подібні теми в інформаційний простір, мабуть, щоб подивитися на реакцію українців. А виправдання на кшталт того, що “українці ж волелюбні, у нас все буде нормально, от зараз трошки пограємо в диктатуру – це об’єктивно, щоб перемогти Путіна, а потім якби все повернеться до того, що й було до 2022 року… Воно насправді просто в світовій історії так не працює. І якщо ти перетворюєшся на диктатуру, то в тебе жодних шансів у такому разі перемогти диктатуру просто немає”, – сказав Ігор Рейтерович.

Нагадаємо, Сергій Демченко – народний обранець, який перебуває у фракції “Слуга народу”, назвав інструмент, який, на його думку, допоможе перемогти у війні. За його словами, для країни і людей диктатура – це точно в мінус завжди, проте для перемоги у війні, можливо, це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога.

“Але нам треба зрозуміти, що ми боремося з тоталітарною країною і диктаторським режимом на найвищому рівні”, – заявив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *