20 Травня, 2024 3:27 am

Сирський пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки і скільки українських військових потрапили в полон при відході

Україна відвела свої сили з Авдіївки, оскільки ворог мав перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Удари керованими авіабомбами (КАБ) порушили цілісність оборони, а через брак боєприпасів для артилерії не було змогу вести ефективну контрбатарейну боротьбу. У ході боїв 25 українських захисників потрапили в полон.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю “Укрінформу”. “Ми відвели свої сили з Авдіївки, тому що ворог мав суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність нашої оборони була порушена, що дало можливість противнику поступово просуватись вперед”, – сказав він.

Сирський додав, що також негативну роль відіграв брак боєприпасів для артилерії. Це не дало змоги вести ефективну контрбатарейну боротьбу.

Сирський пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки і скільки українських військових потрапили в полон при відході

“Тож, щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, я ухвалив рішення вийти з Авдіївки. На жаль, у ході цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили в російський полон. Це – війна… Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців”, – розповів головнокомандувач.

Він звернувся до захисників, які перебувають у полоні ворога, запевнивши, що Україна ні про кого не забула і робить усе задля визволення своїх військових.

“Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам: ми нікого не забули і робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців із ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міністерства оборони та командування Збройних сил”, – сказав Сирський.

Воєначальник додав: варто пам’ятати, що наступ на Авдіївку коштував ворогу великих втрат, про що навряд чи розповідатимуть в “російському телевізорі”.

“Лише в період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, п’ять літаків. Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли в полон 95 російських окупантів”, – констатував головнокомандувач.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *