9 Травня, 2024 11:01 am

Бойові роботи в ЗСУ: військовий приголомшив заявою

Використання дистанційно керованих бойових модулів дасть технологічну перевагу на полі бою та вирішить проблему мобілізації в Україні.

Перевагу на полі бою Україна може отримати лише за умови впровадження високотехнологічних рішень.

Про це заявив заступник командира батальйону ЗСУ, керівник проєктного офісу Акселератора Міноборони, майор Павло Кишкар в ефірі “Еспресо.tv”.

“Ми часто говоримо про брак людей на полі бою, а вони є. Давайте технічну мобілізацію проведемо, тоді частина людей вивільняється. Адже роботу на полі бою будуть виконувати роботи – чи то безпілотні апарати, чи то наземні керовані комплекси. Такі напрацювання у нас є. Якщо ми швидко відреагуємо і розпишемо, яким чином “Тандем-2” чи “Шабля” постачатимуться і використовуватимуться на полі бою, то отримаємо перевагу над ворогом як тактичну, так і в позиційній обороні”, – розповів Павло Кишкар.

Він також додав, що головнокомандувач ЗСУ підтримує цей напрямок розвитку Збройних сил.

На думку військового, іншого варіанту в України немає, тому що ми завжди будемо поступатися країні-агресорці в чисельності живої сили.

“У нас немає чоловіків більше, ніж у противника. Якщо з нашого боку може бути лише технологічна перевага, то давайте її забезпечимо. Високотехнологічні рішення на полі бою потрібні, вони зможуть забезпечити технологічну перевагу над РФ”, – додав Кишкар.

Майор також розповів, що бойові роботи вже використовуються в обмеженій кількості. “Проводиться цілий комплекс заходів, щоб підготувати кадри, ремонтну та автомобільну базу, вчасно забезпечити підрозділи боєприпасами. Це все комплексне рішення, навчання може проводитися вже зараз. Такі комплекси є, і найближчим часом будуть з’являтися у масовому виробництві. Ми очікуємо найближчими тижнями підписання перших контрактів по “Тандему” і “Шаблі””, – зазначив Кишкар.

За його словами, необхідно забезпечити взаємодію між розробником дистанційно керованих модулів, виробником зброї та бійцем-оператором. Це дозволить оперативно отримувати зворотний зв’язок, вдосконалювати бойових роботів і використовувати їх у найефективніший спосіб.

“Ми передаємо цю інформацію до інших підрозділів, які можуть вже завтра отримати на постачання ці комплекси та мати напрацювання від виробника і бойових підрозділів, які вже працювали з цими системами. Це докорінно змінює наземну ситуацію в плані стилю ведення бою, дозволяє командирам з більшою фантазією підходити до розміщення бойових, вогневих засобів ураження. Але найголовніше, що це напряму пов’язане з мобілізацією”, – підкреслив Павло Кишкар.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *