6 Травня, 2024 2:26 pm

На Запоріжжі загинула 26-річна військова з Волині

Під час російсько-української війни на Запорізькому напрямку загинула військовослужбовиця з Волині Надія Петруновська (Войцишин).

Про це повідомили на сторінці Любомльського ліцею №2, випускницею якого вона була, передає “Еспресо.Захід“.

“27 березня загинула у клятій війні випускниця нашої школи Петруновська Надія (Войцишин) на Запорізькому напрямку. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Вічна і світла пам’ять та впокоєння її душі у Царстві Небеснім”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, як пише на своїй фейсбук-сторінці волонтерка Катя Мокренко, Надії Войцишин навіки 26.

“Ще в далекім 2014, Надійку, ще зовсім дівчинкою батьки привезли в Любомль, щоб вберегти від жахіть, які відбувалися там, де вона народилася та виросла. Надя родом з м. Попасна Луганської обл. Жила та закінчувала школу в тітоньки в Любомлі. Вже тут підкорила багатьох своєю українською – розмовляла виключно рідною, соловʼїною. По закінченні школи, вступила на педагогічний факультет в м. Рівне, паралельно навчалася також на військовій кафедрі. Хоч в ріднім місті на той час стало спокійніше, вирішила залишитися на Заході України, бо жила, надихалася, любила усе, що стосувалося українського. Надійку цікавило усе – обряди, традиції, звичаї,поезія, культура, бо Україна була коханням її життя”, – зазначила Мокренко.

За її словами, у 2020 році дівчина вступила до лав ЗСУ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *