19 Травня, 2024 6:03 pm

“Встановлюється нове поняття”: Істомін пояснив ситуацію з е-кабінетом призовника, військовозобов’язаного і резервіста

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП, майор Роман Істомін наголосив, що президент не підписував “Закон про кабінет призовника”.

Він зазначив, що 2 квітня Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану”, який, зокрема, вводить поняття “Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста”.

Про це Роман Істомін заявив у коментарі виданню OBOZ.UA. Він зазначив, що згідно з цим документом, зміни вносяться до Законів України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, “Про публічні електронні реєстри” та “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

“Насамперед потрібно сказати, що Президент не підписував “Закону про кабінет призовника. Підписано Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану””, – наголосив Істомін.

Цей закон встановлює нове поняття – “Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста”. За словами Істоміна, порядок доступу до електронного кабінету, умови його використання, перелік інформації, яка відображається, а також перелік послуг, наданих через цей електронний кабінет, визначається в Порядку ведення Реєстру, затвердженого Держателем Реєстру. Держателем Реєстру є Міністерство оборони України.

Також речник Полтавського обласного ТЦКта СП зауважив, що протягом наступного місяця Кабінету міністрів України потрібно буде прийняти нормативно-правові акти, які будуть необхідні для втілення у життя всіх цих змін. Один з аспектів цього процесу – визначення структури та функцій цього нового кабінету.

“Тобто сьогодні говорити про те, які дані будуть у кабінеті, я не можу. Але як військовослужбовець ТЦК відразу хочу сказати, що призовники це громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, а військовозобов’язані це громадяни, які підлягають мобілізації. Призов на строкову службу в умовах воєнного стану не проводиться, мобілізації призовники не підлягають”, – вказав Істомін.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *