19 Травня, 2024 12:26 pm

На 20% зменшилася кількість українців, які повністю схвалюють діяльність Зеленського, – опитування “Рейтингу”

Протягом 5 місяців кількість громадян, які схвалюють діяльність президента Володимира Зеленського, знизилася з 42% до 22%.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг” від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, проведеного 17-21 лютого 2024 року, передає Цензор.НЕТ.

Так, 22% респондентів повністю схвалюють діяльність президента Зеленського. Водночас 15% зовсім не схвалюють дії глави держави.

41% респондентів відповіли, що “скоріше схвалює” діяльність президента, а 18% – “скоріше не схвалюють”. Водночас 4% українців сказали, що їм складно відповісти.

У вересні 2023 року дії президента повністю підтримували 42%. Таким чином, протягом 5 місяців цей показник знизився на 20 пунктів – з 42% до 22%.

Опитування Рейтингу

Опитування було проведено Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) 17-21 лютого 2024 року. Метод опитування – Computer Assisted Telephone Interviewing (CATI) – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Всього було опитано n= 2000 жителів України віком 18 років і старше. Отримані дані опитування зважено за регіональними (область проживання та тип населеного пункту) та віковими показниками з використанням даних Державної служби статистики України станом на 1 січня 2022 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує ±3,5 відсоткових пункти для повної вибірки. Коефіцієнт досяжності респондентів – 14%.  

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *