4 Травня, 2024 6:07 am

“Боляче чути звинувачення на адресу ТЦКшників”, – рекрутер із Рівненщини

Андрій Босик служить сержантом відділу рекрутингу Вараського ТЦК. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського обласного ТЦК. 

Як зазначається, чоловік добровільно став військовослужбовцем ЗСУ восени 2016 року.

На той час мав трьох неповнолітніх дітей і спокійно міг «відсидітися» під цим приводом. Та ховатися і прикриватися дитячими спинами не став, пішов до військкомату у Володимирці.

Каже, що навіть при прийнятті «на роботу» у ЗСУ, при укладанні контракту, працівники військкомату наголошували: «Ти ж можеш не йти! У тебе є підстава – діти»! Але його рішення було зважене і обдумане. До того працював шістнадцять років керівником сільського закладу культури.

Тож у свої 41 пішов виконувати військовий обов’язок.

«А що стало мотивацією чи стимулом?» – питають у Андрія.

«У червні 2015 року при першому обстрілі Мар’їнки загинув мій земляк і друг Володимир Шеляг «Фізрук» з Хиноч. Це була перша бойова втрата у Вараському районі. Це був для всіх великий стрес, адже всі вдома знали, що він служить. Він казав, що – на полігоні, аби не нервувати стареньку маму і родину. Тоді й з’явилось розуміння обов’язку. Моїх дітей хто має захищати? Я зобов’язаний дбати за їх майбутнє», – розповідає Андрій.

«Відрядження» до зони АТО тієї осені разом з 14-кою стало першим бойовим випробуванням після «строкової» ще у 90-х. Станиця Луганська для нього і ще двох володимирчан – Олександра і Віктора Шершнів стала бойовим хрещенням разом з побратимами.

«Що в АТО було найважливішим?»

«Толковий командир і побратими, які не підведуть. Коли повернулись з «відрядження» у 2017 році, через рік, з тих пір з усією ротою підтримуємо зв’язки. Пишаюсь тим, що служив під командуванням Сергія Токарчука «Козака», з Миколою Сенькевичем «Балу», а ми казали «Сєня». Хлопці загинули за ці два роки. Зараз служать багато з нашої роти, – тоді вони були фактично дітлахами ще. Багато з наших було поранено, хтось був в полоні – війна справжня, не кіношна.

А ще важливо, щоб родина розуміла і підтримувала. От мені моя сім’я навіть домашню паску і яйця з фарбами висилали у 2017 році, якраз так, щоб у суботу перед Великоднем ми їх пофарбували, а в неділю з великодніми гостинцями і молитвою розговілись. І то все під звіт! Мусили виконувати команду Василівни і дітей! – усміхається згадкам, – Потім нам привезли багато пасочок, але хлопці сказали, що мої найсмачніші», – ділиться споминами Андрій.

У 2016 році отримав президентську нагороду «За участь в Антитерористичній операції», в 2017 році – подяку від Міністра оборони Полторака.

Пройшов курси рекрутингу в «cухопутці».

Сьогодні Андрій Босик має авторитет рекрутера – всі, хто через нього йшов у ЗСУ, досі з ним спілкуються, питають порад.

«А який меседж передаси українцям?» – питають у військового.

«Боляче чути звинувачення в адресу «ТЦК-шників» – а чи знаєте ви тих людей і що вони пройшли? Поранення, контузії, є у нас хлопці з протезами.

Багато з людей вірять у Бога і Перемогу. Але Богу йдуть молитись до храму, а віра в Перемогу має підкріплюватися виконанням військового обовэязку і усілякою підтримкою ЗСУ. Втомились за два роки війни? Але ж вона триває вже десять років! Ставайте поряд в лави Української армії, щоб не стати під дулом російського автомата у їхню армію – там не питають згоди, гребуть всіх на фарш! Не чекайте Перемоги, творіть її своїми руками».

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *