3 Травня, 2024 8:29 am

Скільки триватиме війна: Світовий банк озвучив прогноз

Економічні перспективи України залежать від термінів та кількості надходжень зовнішньої допомоги, а також від передбачуваної тривалості російського вторгнення.

Про це повідомляє прогноз Світового банку для країн Європи та Центральної Азії.

Відповідно до індикативного сценарію, який передбачає, що активні бойові дії продовжуватимуться протягом 2024 року, очікується, що ВВП у 2024 році зросте на 3,2%. Починаючи з 2025 року, економічне зростання України прискориться до 6,5% відповідно до базового припущення в міру відновлення зростання експорту та інвестицій у відновлення.

Прогнозується, що зростання приватного споживання залишиться скромним через стримуючу грошово-кредитну політику, необхідну для стримування повоєнної інфляції.

Очікується, що інфляція підвищиться у 2024 році зі зниженням разових факторів, але, згідно з прогнозами, знизиться з 2025 року.

“Цей сценарій схильний до значних ризиків погіршення ситуації через вразливість економічної траєкторії України до дефіциту зовнішнього фінансування і можливого продовження активних бойових дій після 2024 року. Якщо ризики погіршення ситуації матеріалізуються, може виникнути необхідність у більш жорсткому макроекономічному коригуванні. витрати та трансферти домогосподарствам, від яких залежить більшість бідних, що може ще більше підштовхнути багатьох із них до бідності”, – йдеться в огляді.

банк

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *