1 Травня, 2024 12:09 am

Зеленський: у небезпеці всі держави-сусіди Росії, слова про передачу Україні ППО мають збігатися з реальністю

На саміті Тримор’я президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив на нагальній потребі посилити українську протиповітряну оборону “реальними діями, а не словами”. Він переконаний, що ППО потрібно українським захисникам, щоб нарешті припинити ракетні обстріли РФ, які вже загрожують іншим країнам.

“Щоб можна було гарантувати, що російські ракети не пролітатимуть над Вільнюсом, Варшавою чи Кишиневом, вони нарешті мають припинити літати над Одесою та Харковом”, – зазначив президент. Зеленський підкреслив, що обіцянки передачі Україні ППО мають збігатися з реальністю.

“Цієї ночі російські терористи завдали чергового удару по Україні. Це був комбінований удар: ракети, іранські ударні дрони. Траєкторії спеціально прораховані так, щоб максимізувати пошкодження нашої критичної інфраструктури. Одна із цілей російських терористів була біля самого польського кордону. На жаль, це вже стало рутиною для нашого регіону – як такі удари, так і наші звернення про необхідність посилити нашу ППО. Кожного дня летять ракети і кожного дня ми чуємо, що Україні передадуть нові системи ППО, що скоро буде нова допомога. Нарешті реальність має збігатися зі словами”, – зазначив Зеленський.

Український президент припустив, що поки партнери зволікають з обіцяною раніше допомогою, російський диктатор “має спокусу розширювати агресію та готувати потенціал для географічно ширших ударів”.

“У небезпеці всі держави – сусіди Росії та кожен народ, чиє життя в зоні досяжності російської авіації та ракет. Кожен із вас бачить, як російські пропагандисти підживлюють ненависть до ваших держав. Вони вже дійшли до того, що навіть у власній злочинній недбалості, яка призвела до катастрофи з проривом дамби, звинувачують Казахстан і вважають його ворогом”, – сказав український лідер.

Кожен із сусідів для Росії – це мішень, так само як і Україна. Тому ми повинні примножувати спільні зусилля для забезпечення нашої спільної безпеки, додав він.

“Договори Європи повинні виконуватись Європою. Шляхи солідарності, які зміцнюють Європу, мають працювати й надалі”, – запропонував Зеленський.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *