3 Травня, 2024 10:21 am

“Немає жодної мотивації”: військовий пояснив, що не так з мобілізацією в Україні

На думку Олександра Терена, потрібно тотально змінити підхід до рекрутингової кампанії до Сил оборони України, а також зробити професію військового престижною та елітною.

Головна проблема мобілізації в Україні полягає у тому, що Сили оборони не створюють жодної мотивації для українців, аби ті ставали військовими. Про це в інтерв’ю ютуб-каналу “Розмова” заявив військовий та блогер Олександр Терен.

“Немає жодної мотивації від Сил оборони. Треба тотально змінити підхід до рекрутингової кампанії до Сил оборони України”, — сказав Терен.

Він уточнив, що професію військового потрібно зробити престижною, щоб людина прагнула бути військовим.Тобто додати елітності цьому фаху, як це у США.

Мобілізація без демобілізації. Випадків дезертирства та СЗЧ буде більше — військові б’ють на сполох

“Ти розумієш, що ти прийшов звичайним рядовим, але якщо ти будеш робити зміни над собою, будеш вносити зміни у бойовий стрій, ти не будеш непомічений. Тебе будуть помічати. Тобі будуть давати нагороди, тебе будуть просувати по званню та посаді, а відповідно у тебе буде й більша зарплата”, — зазначив Терен.

За його словами, зараз в українському війську лише 15-20% особового складу — це ті, хто справді хотів бути військовим та навчався на це. Все решта — це ті, хто заробляють гроші.

Крім того, він пояснив, чому добровольці не поспішають офіційно вступати до лав Збройних сил України.

“Свобода. Ти в будь-який момент можеш покинути Сили оборони. Ти ні перед ким не зобов’язаний… Коли ти перебуваєш у підпорядкуванні якихось командирів, не завжди добросовісних, ти відчуваєш на собі весь цей тягар. Тебе змушують щось робити, а ти кажеш (коли ти доброволець, — ред.): “чоловіче, я тут добровільно, тому — до побачення”, — наголосив Терен.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *