8 Травня, 2024 9:03 pm

Донбасом не обмежиться: експерт пояснив, де Путін зупинить свої армії

Володимир Путін бачить себе в одному ряду з російськими правителями-завойовниками минулого і ставить собі за мету відірвати від України щонайменше усе Причорномор’я та Лівобережжя.

Таку думку в інтерв’ю “Радіо Свобода” висловив британський військовий аналітик Майкл Кларк.

Він зауважив, що Путін бачить за собою історичну місію з розширення кордонів Росії, наслідуючи приклад Петра Першого, Катерини Другої та Йосипа Сталіна.

“Я думаю, мінімум, якого він хоче, — це щось схоже на Новоросію Катерини Другої, що означало б російський контроль аж до Одеси і, ймовірно, до Молдови; створення російської клієнтської держави на схід від Дніпра; і огризок держави, починаючи від Києва [далі на захід], огризок України, який буде нежиттєздатним”, – вважає Кларк.

За словами аналітика, Путін упевнений, що такий “огризок” України досить швидко розвалиться остаточно, і тоді Росія зможе легко його поглинути.

На думку Кларка, усе це означає велику небезпеку і для інших країн регіону, зокрема Молдови і Грузії, які вже мають на своїй території створені Росією сепаратистські утворення. Також, на його думку, варто бути насторожі і Казахстану.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *