8 Травня, 2024 6:56 pm

“Як пораненому бійцю жити далі? Сидіти на касі?”: військовий різко висловився про допомогу від держави

Військовий розповів про те, як держава повинна допомагати пораненим.

На одному із завдань Юрій Маленок на позивний “Артист” отримав тяжке поранення, після чого проходив тривалу й важку реабілітацію. Попри можливість більше не воювати, вирішив залишитися в армії.

В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.ua він розповів про те, як держава повинна допомагати хлопцям, які через поранення вже не можуть жити повноцінним життям.

“Я бачив хлопців 18-20 років, відтягували їх. У шпиталі то взагалі важче. Коли ти воюєш і бачиш відірвані кінцівки, якось на адреналіні не так сприймаєш. А ось у шпиталі, коли дивишся на хлопців 18-20 років, які самі пішли, контракт підписали, але він уже без ніг… Я розумію, як йому далі буде важко жити. Ну от зараз про нього трохи піклується держава, якийсь там протез дадуть, виплати, а далі що?..

Його спишуть і що він буде робити? Яка в нього буде робота? Сидіти на касі в магазині, бо він стояти не зможе? Як забезпечує держава хлопців з інвалідністю? Ну ніяк. Якоїсь гідної пенсії, щоб він просто жив, подорожував, відпочивав. Він віддав своє здоров’я за країну, за волю, і держава йому винна вже. Вона ж нам як каже: ви повинні віддати якийсь борг. Так держава теж повинна віддавати нам, коли ти віддав найцінніше – здоров’я і час”, – каже Юрій Маленок.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *