3 Травня, 2024 3:56 pm

Без батька залишився син: у Кривому Розі попрощалися з захисником, який загинув у боях за Україну.

На щиті в рідний Кривий Ріг повернувся з війни нацгвардієць Микола Мамаш, який до останнього подиху боронив рідну землю від російських окупантів. Йому назавжди залишилося 42 роки.

Героя провели у засвіти 22 квітня. Про це повідомило місцеве видання “Перший міський. Кривий Ріг”.

У полеглого залишалися дружина та син. Віддати останню шану воїну прийшло 200 криворіжців.

Без батька залишився син: у Кривому Розі попрощалися з захисником, який загинув у боях за Україну. Фото

У мирному житті Микола Мамаш працював на криворізькій шахті ім. Колачевського. Разом із дружиною виховував сина та, як усі чоловіки у розквіті сил, будував плани на майбутнє. Та все це зруйнувала велика війна, яку розпочала країна-терористка проти нашої держави.

На самому початку повномасштабного вторгнення Микола Мамаш добровільно доєднався до Сил оборони. Він вступив до лав Національної гвардії, служив стрільцем 2-го відділення 3-го стрілецького взводу стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону та нищив ворогів на різних напрямках фронту.

На фронті Микола відважно виконував усі свої обов’язки, на нього можна було покластися у будь-якій ситуації.

“Коли мене контузило, в мене мова пропала – і я передав йому командування. Він три доби корегував артилерію, два штурми відбили. Якби не він, може, і нас уже б не було”, – розповів побратим загиблого.

Навіть отримавши контузію, Микола повернувся на позицію, розповів інший побратим Героя, з яким він нищив ворогів на Херсонському та Донецькому напрямку.

“Він був найкращим моїм другом. Коли заходили на Урожайне, упродовж чотирьох діб нас рівняли. Він вийшов звідти контужений. Його прокапали – і він знову зайшов на позиції”, – розповів товариш Миколи.

Без батька залишився син: у Кривому Розі попрощалися з захисником, який загинув у боях за Україну. Фото

Свій останній бій воїн прийняв 13 квітня цього року. Микола з товаришами потрапив під ворожий обстріл під Урожайним. Поранення, отримані бійцем, виявились несумісними з життям.

Солдата посмертно нагородили нагрудним знаком “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *