17 Травня, 2024 2:53 pm

Штрафи до 500 тисяч: хто з власників газових плит і колонок ризикує постати перед судом

В Україні відловлюють порушників обліку природного газу, призначаючи їм штрафи. Відмовитись виплачувати кошти у такому випадку неможливо.

Власники газових плит та колонок ризикують отримати немалий штраф, якщо порушують правила обліку та використання природного газу. Детальніше про це розповіли у Дніпровській філії “Газмережі”.

За приблизно 3,5 місяця 2024 року лише фахівці цієї філії зафіксували 135 випадків порушень.

Зокрема, йдеться про:

  • самовільне відновлення газопостачання;
  • втручання у роботу газових лічильників, щоб змінити показання;
  • незаконні врізки;
  • тощо.

Недобросовісні споживачі після викриття відшкодовують завдані збитки. Залежно від порушення ця сума може становити від 3,5 до 500 тисяч гривень.

“Таким чином, наголошуємо, що крадіжки блакитного палива можуть обійтися зловмисникам у десятки разів дорожче, ніж його легальне споживання”, — зазначила пресслужба.

Якщо порушник не визнає себе винним та відмовляється сплачувати компенсацію, все вирішується через суд. В такому разі з недобросовісного клієнта можуть стягнути не лише суму збитків, але й судові витрати.

Окрім того, незаконне втручання у систему газопостачання є небезпечним. Зокрема, у місцях врізок у газопроводи виникають витоки газу. Це загрожує аварійними ситуаціями й фатальними наслідками.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *