17 Травня, 2024 3:55 pm

Віддав життя за Україну: у Черкасах попрощалися з захисником, який загинув у боях на Донеччині.

У  Черкасах попрощалися з земляком-воїном, старшим солдатом Артемом Гензерським. Захисник, якому віднині і назавжди буде 29 років, став до лав Збройних сил України ще у перші дні повномасштабного вторгнення РФ.

Свого часу Артем брав участь в АТО на Донбасі, загинув він на Донеччині під обстрілом ворожих “Градів”. Про прощання з воїном 30 квітня повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Віддав життя за Україну: у Черкасах попрощалися з захисником, який загинув у боях на Донеччині. Фото

“У Черкасах попрощалися із захисником, який загинув за Україну. У останню путь провели старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років”, – зазначив посадовець.

Мер Черкас розповів, що Артем народився у цьому облцентрі. Після закінчення школи вступив до Черкаського Державного бізнес-коледжу, а згодом – до Черкаського інституту банківської справи. Здобув освітній ступінь бакалавра за спеціальністю “Фінанси і кредит”, однак першу роботу за фахом проходив у лавах ЗСУ: молодий спеціаліст уклав контракт на службу в армії, служив на посаді бухгалтера І-категорії.

Згодом Артем Гензерський служив у Черкаському зональному відділі військової служби правопорядку, брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей.

“Коли почалося повномасштабне вторгнення, був призваний по мобілізації. Проходив військову службу на посаді навідника кулеметного взводу військової частини. Відважний воїн загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу з “Града”, – зазначив Бондаренко.

Коли саме загинув воїн, Бондаренко не уточнив. Однак у Черкаському державному бізнес-коледжі, який Гензерський закінчив у 2012 році і де донині працює його мама, про загибель Героя сповістили 24 квітня.

“Академічна спільнота ЧДБК сумує від втрати і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого. Нехай вічна пам’ять про нього буде живою серед нас, а його внесок у захист Батьківщини завжди буде пам’ятатися як приклад відданості, мужності та патріотизму!” – зазначено у дописі.

У воїна залишилася маленька донечка та кохана дружина.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *