18 Травня, 2024 4:47 am

У Міноборони сказали, скільки коштує забезпечення одного солдата ЗСУ

У Міністерстві оборони розповіли, що вартість утримання одного бійця Збройних сил України складає 1,2 мільйона гривень (30 тисяч доларів). Зброя, яку використовують наші захисники, в цю суму не входить.

Про це в коментарі виданню Bloomberg заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир. Саме в стільки обходиться українському бюджету утримання одного військовослужбовця, сказав він.

Чиновник зазначив, що вартість мобілізаційної кампанії, яку проводить Україна і яка спрямована на посилення виснажених підрозділів, залежатиме від низки факторів. Це зокрема рівень щомісячного призову, надходження допомоги та рішення щодо ротації військових.

Джигир також сказав журналістам, що Міноборони України співпрацює з американськими колегами, аби усунути їхні занепокоєння щодо того, як українські Сили оборони зберігають і розміщують західні боєприпаси. Було проведено шість інспекцій на військових об’єктах, під час яких перевірялося, як зберігаються певні види зброї.

Додамо, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що на одного військового, який захищає Україну, повинно припадати вісім осіб, котрі економічно забезпечать його утримання.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *