18 Травня, 2024 7:57 am

“Був щирим та справедливим”: на фронті загинув 25-річний герой із Київщини Микола Ткачов

Київщина зустрічатиме ще одного Героя, що поліг смертю хоробрих на фронті. Захищаючи Україну, 16 квітня загинув уродженець Ірпеня Микола Ткачов.

Тільки в січні 25-річний автомеханік підписав контракт із 3 штурмовою бригадою, нині ж повертається додому на щиті. Про загибель воїна повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

“Ще одне життя відважного сина Ірпінської громади за свободу України… У жорстоких боях на Краматорському напрямку загинув 25-річний Микола Ткачов”, – йдеться у повідомленні.

Майбутній Герой народився та виріс в Ірпені. Автомеханік за освітою, працював Микола Ткачов у сфері прокату транспорту.

“Мріяв накопичити гроші на власне житло. Микола вів здоровий спосіб життя та мав чудове почуття гумору, був щирим та справедливим”, – розповів Маркушин.

Вочевидь, саме мрія та вроджене гостре почуття справедливості змусило Миколу покинути мирне життя і податися на фронт. У січні він підписав контракт зі Збройними силами України і вирушив у лавах 3 ОШБр боронити українську Донеччину.

“Село Терни, яке надзвичайними зусиллями вже багато тижнів утримують наші воїни, росіяни намагаються захопити, використовуючи буквально все – тактику “м’ясних штурмів”, бронетехніку, артилерію, авіацію. Наші захисники на цьому напрямку тримають оборону кожного метра української землі. Серед них був і Микола. Але 16 квітня наш захисник загинув під час виконання бойового завдання. Героя в Ірпені чекали мама та два брати. Прийміть мої щирі співчуття!” – зазначив Маркушин.

Прощання з воїном відбудеться у понеділок, 6 травня. Об 11:45 земляки вишикуються у живий коридор вздовж вулиці Університетської, аби вшанувати пам’ять Героя. О 12:00 Миколу Ткачова поховають на міській Алеї пам’яті захисників.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *