8 Вересня, 2024 1:00 am

“Став у стрій із перших днів повномасштабної війни”: на фронті загинув колишній мер Умані

На війні за Україну загинув колишній міський голова Умані Олександр Цебрій. Життя захисника обірвалося 24 липня під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Трагічну звістку про загибель бійця повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Олександр Цебрій був командиром кулеметного взводу 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

“Славний воїн. Сміливець. Надійний побратим. Командир кулеметного взводу. Молодший сержант. Співчуття родині! Співчуття 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського”, – пише Ігор Табурець.

У 2015-2020 роках Олександр Цебрій був міським головою Умані. А в перші дні повномасштабного вторгнення він приєднався до лав ЗСУ. У березні цього року президент нагородив захисника орденом “За мужність” III ступеня.

Між боями військовий вів на своїй сторінці у Facebook щоденник захисника, де розповідав про побратимів, життя на фронті та біль від втрат.

"Став у стрій із перших днів повномасштабної війни": на фронті загинув колишній мер Умані. Фото

Співчуття родині загиблого висловила також речниця Головного управління Нацполіції в Черкаській області Зоя Вовк. Вона опублікувала зворушливе відео Олександра Цебрія з фронту, де він показав “біозброю”, якою поповнився його кулеметний взвод.

“Олександр Цебрій був командиром кулеметного взводу 58-й окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Загинув 24 липня виконуючи бойове завдання на Донеччині. Герою назавжди 50 років. Співчуття родині”, – пише Зоя Вовк.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *