7 Травня, 2024 6:49 am

“Нехай не розповідають казки”. Буданов заявив, що про підготовку теракту у Crocus City Hall Росія знала щонайменше з 15 лютого

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов під час розмови на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій заявив, що Росія наперед знала про підготовку терористичної операції на її території, повідомляє 27 березня в Telegram пресслужба ГУР.

 

“Як мінімум 15 лютого 2024 року Росія знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління [російського] угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином усе матеріалізувалося нізвідки”, – наголосив Буданов.За його словами, Росія знала, звідки зайдуть бойові групи і через які дві країни вони переміщалися на територію держави-агресора.

“Для чого вони допустили, щоб це сталося, – є кілька варіантів. Перше – це, як у них прийнято, боротьба “веж [Кремля]”, аби зараз зняти кілька високопосадовців”, – припустив начальник ГУР.

Він, як варіант, припускає, що російська верхівка недооцінила масштаби теракту, який готували.

“Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну”, – підсумував Буданов.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *