7 Травня, 2024 10:26 am

До сліз! Швидка відмовилася їхати на виклик: на Кіровоградщині поранений на фронті військовий помер на руках у матері

У Кіровоградській області, у селищі Смоліно, помер важко поранений на фронті військовий Дмитро Заіка, який не дочекався приїзду медичної допомоги. За словами родичів, лікарі відмовилися прибути на виклик.

Про це у своєму дописі на сторінці у Facebook повідомив фотожурналіст Євген Завгородній. “Сьогодні поховали мого родича, Дмитра Заіку. Він був важко поранений на фронті. Але добили його місцеві медики, вірніше, вони нічого не зробили і тим сами його вбили”, – йдеться в повідомленні.

Він розповів, що зранку стан військового раптово погіршився, і мати негайно викликала швидку. Проте медичний персонал так і не з’явився.

За словами Завгородного, мати кричала, що її син вмирає, але медики знаходили причини, чому вони не можуть прибути на виклик. При цьому відділення лікарні було всього за 500 метрів, а недавно їм навіть виділили нову швидку. Протягом години мати намагалася надати першу допомогу, роблячи штучне дихання та масаж серця.

Медики не прибули і тоді, коли сусіди та син пораненого самі вирушили до лікарні по допомогу.

“Сусіди і син Діми, який теж добровольцем пішов на війну, їздили в лікарню кликати на допомогу. Не достукались”, – уточнив він.

Зазначається, що Дмитро Заіка помер на руках у матері.

“Ось така ситуація. Я досі не можу повірити, що таке трапилось у моєму рідному місті з рідними людьми. Винні мають бути покарані”, – додав Євген Завгородній.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *