1 Травня, 2024 5:42 pm

Правоохоронці та держслужбовці не мають отримувати 100% бронювання, – Бутусов

Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди, а командири мають жорстко відповідати за життя військових. Крім того, правоохоронці та держслужбовці мають залучатися до служби на загальних підставах. Тільки так вдасться досягти справедливості у питаннях мобілізації та бронювання.

Про це заявив журналіст, експерт Юрій Бутусов.

“Не повинно бути бронювання для правоохоронних та державних органів. Патрульна поліція хай патрулює, а усі інші правоохоронні органи мають мобілізувати мінімум 50% апарату. І відправити їх не у якісь спеціалізовані спецнази, не в особливі частини, а саме на поповнення звичайної піхоти. Верховна Рада, офіс президента, уряд, усі органи влади – мають мобілізувати 50% своїх співробітників-чоловіків”, – переконаний він.

Він наголосив: влада має давати громадянам приклад захисту Батьківщини, а не ухиляння від мобілізації.

“Все, що не працює на оборону та безпеку, має дати частину людей на війну. Так, не усі можуть по здоровʼю воювати на нулі. Але усі можуть нести тилову службу. Щоб на блокпостах та у підрозділах забезпечення служили літні люди, а здорові на передньому краю”, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше уряд запропонував схему, яка передбачала б бронювання робітників за зарплату у понад 35 тис. грн. Але ця ідея зустріла опір суспільства та хвилю критики, після чого її знали з розгляду як таку, що пропагує ідею “війни для бідних”. Натомість у ВР придумали схему бронювання за 20 тисяч на місяць – що фактично так само є “податком на боягузтво”, і викликає критику у суспільстві.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *