30 Квітня, 2024 6:03 pm

Закон про мобілізацію: адвокат пояснив, як зміниться процес вручення повісток

ТЦК зможе ініціювати стосовно ухилянта передбачені обмеження.

Повістка-вимога ТЦК вважатиметься врученою, навіть якщо її не вручили особисто та військовозобов’язаний не перебуває за адресою проживання.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін на своєму ютуб-каналі.

Як пояснює правник, якщо ви не з’явилися до ТЦК до конкретної дати на вимогу, керівник ТЦК може ініціювати затримання особи, що порушує мобілізаційне законодавство.

“Складання постанови за статтею 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення зі штрафом до 25 500 грн та обмеженням у праві керування“, – йдеться у повідомленні.

Адвокат продовжує, якщо ваше місце реєстрації збігається з надісланим поштовим повідомленням і ви не повідомляли про зміну місця проживання, то повістка з відміткою про неможливість вручення з причини відсутності адресата вважається належним чином повідомлена та не перешкоджає подальшому розгляду справи по суті.

“Тобто схема роботи буде аналогічна, і після отримання поштового повідомлення у начальника ТЦК відкривається поле, фактично розв’язуються руки для застосування всіх тих примусових заходів. І найголовніше – без необхідності доведення вручення повістки особисто”, – додав адвокат.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *