17 Травня, 2024 5:54 am

Де зараз Ніно Катамадзе – грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Ніно Катамадзе – грузинська джазова співачка, суддя українського вокального шоу “Х-фактор”. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну артистка підтримала нашу країну й навіть заговорила про переїзд. Де зараз виконавиця і чи планує вона переїжджати з Грузії – далі у нашому матеріалі.Фото: instagram.com/nino_katamadze_official

У складі журі “Х-фактору” Ніно Катамадзе була у 2014 та 2015 роках, у 5-му та 6-му сезонах талант-шоу. У п’ятому сезоні її підопічний Дмитро Бабак здобув перемогу. У 2019 році грузинська співачка повернулася за суддівський стіл “Х-фактора-10” у ролі запрошеної судді.

З початком великої війни в Україні Катамадзе стала допомагати українцям, які постраждали від російської агресії, створила благодійний фонд допомоги українським біженцям в Грузії. Кілька разів приїжджала з концертами до Львова, виступала у метро Києва, на власні очі побачила наслідки воєнних злочинів росіян.

“Ми були три рази. І я бачила Ірпінь, зруйновані лікарні, переповнені дитячі будинки. Перший раз – на початку червня, разом з Ніколозом Рачвелі грали концерт у метро. До нас там виступав U2 та президент Володимир Зеленський. Потім ми поїхали до Львова та зіграли там разом із філармонічним оркестром. І повернулися туди ще раз – на День Незалежності України, коли багато хто, включаючи посольства, навпаки, виїжджав із країни, бо перебувати там було небезпечно. Я зрозуміла, що таке “небезпечно” на своєму досвіді: за день у Львові включилася сирена понад 180 разів. У мене досі стоять програми на телефоні і я досі стежу за оповіщеннями”, – розповідала Катамадзе у червні 2023 року.

Крім цього артистка відмовилася від російської мови, якою розмовляла близько 50 років. У червні 2022 року зірка заявила, що тепер даватиме інтерв’ю лише українською або грузинською.

“Я розумію українською практично все, але я зрозуміла, що мені складно говорити російською мовою там, де кидають російські бомби і вбивають людей. Мені складно. Чесно, не знаю, як я зможу, тому що 50 років я розмовляю російською. Я обов’язково буду вчити українську, я вже все розумію і трішки розмовляю”, – говорила вона під час візиту в Україну.

У травні 2023 року Ніно Катамадзе заявила, що мріє переїхати жити в Україну, і повномасштабна війна її не лякає. “Моя сім’я думає, що добре було б пожити в Україні. Ми плануємо переїзд прямо зараз, під час війни”, – говорила вона програмі “ЖВЛ”.

Однак пізніше знаменитість передумала. У квітні 2024-го артистка заявила, що зараз вона потрібна своїй країні.

“Я жила шість місяців в Києві, коли у мене був такий чудовий стан, я чекала на синочка. Але зараз я не можу. Зараз моя участь потрібна там, де моя країна, і звідти робити добрі справи і для моєї України в першу чергу. Найбільше концертів я робила для України з Україною. Це відповідь за ту любов, яку я отримала від усієї України, коли я їздила на гастролі”, – сказала вона.

Катамадзе додала, що зараз не може організувати тур Україною через постійні російські обстріли.

“Найбільш болісна історія, що зараз в тих містах, куди ми мали приїхати, де вже всі білети були продані, в цих містах навіть вже не існують ці зали”, – сказала виконавиця.

У березні 2024 року Ніно Катамадзе виступила на благодійному концерті у Відні (Австрія), де заспівала у дуеті з “Міс Всесвіт Україна-2023” Ангеліною Усановою. Цей захід об’єднав гостей та мешканців міста заради допомоги Україні.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *