27 Квітня, 2024 10:48 pm

Скандал з “пакуванням” ТЦК волонтера у Львові: у справі стався неочікуваний поворот

Начальник Львівського обласного ТЦК та СП запевнив, що за фактом силового затримання працівниками ТЦК волонтера у Львові буде проведене розслідування, а винних притягнуть до відповідальності.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як відомо, увечері у п’ятницю, 15 березня, працівники ТЦК та СП силою затримали чоловіка призовного віку у Львові. Дружина затриманого у соцмережах повідомила про затримання її чоловіка Кирила Тарана працівниками ТЦК та СП. Жінка розповіла, що ввечері 15 березня її чоловіка затримали серед вулиці та після застосування фізичної сили запхали в намиста, працівники ТЦК начебто порвали йому куртку, розбили окуляри та телефон. Віолетта Таран опублікувала відео з камер спостереження, де видно, що працівники ТЦК силою запихають чоловіка в авто.

Керівник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов відреагував на цей випадок та наголосив, що за цим фактом завтра проведуть службове розслідування, пообіцявши притягнути винних до відповідальності.

Служба зі зв’язків із громадськістю Львівського ОТЦК та СП заявила, що Кирило Таран не з’явився 20 березня за повісткою на проходження ВЛК, щодо нього порушено справу за 336 статтею Кримінального кодексу України.

Тримаємо в курсі щодо ситуації з громадянином Кирилом Тараном, про якого раніше писали ЗМІ. Пан Таран не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Поважних причин для своєї неявки він не повідомив. Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статтею Кримінального кодексу України “Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період”. Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років“, – вказано в повідомленні.

Зазначається, що військовозобов’язаному громадянину Кирилу Тарану 17 березня у присутності адвокатів була вручена повістка для проходження військово-лікарської комісії 20 березня 2024 року та наголошується, що у визначений законом термін зазначена особа за повісткою не з’явилась.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *