2 Травня, 2024 10:45 pm

Українцям розповіли, які прилади “з’їдають” чверть електрики в оселях: на них ніхто б не подумав

Енергетики знову почали закликати громадян України до максимально ощадного використання електроенергії після масованих ракетних ударів РФ. Запам’ятайте перелік найенерговитратніших побутових приладів.

Як підрахували в “Укренерго”, 28% (понад чверть) від усієї електроенергії в оселях українців споживають комп’ютери й телевізори.

Звісно, цей показник середній, адже в тих квартирах і будинках, де встановлено електричні котли чи тепла підлога, витрати електрики можуть відрізнятися.

Якщо говорити про персональний комп’ютер, то за умови його використання протягом 5 годин на добу на місяць ви витрачатимете приблизно 20 кВт/год і більше. Тому замість нього, за наявності вибору, краще використовувати ноутбук.

Приблизно стільки ж електроенергії “з’їдає” й телевізор. А ось якщо у вас стоїть потужний геймерський комп’ютер чи великий телевізор, то споживання може зростати відповідно до 80 кВт/год і 30 кВт/год на місяць. Тому краще завжди вимикати телевізор, коли ви його не дивитеся.

Третє місце за споживанням електроенергії в оселі посідають холодильники — близько 30 кВт/год на місяць.

Якщо ви використовуєте пральну машину двічі на тиждень і вмикаєте на одну годину, то на місяць вона споживає приблизно 17-25 кВт/год.

Дуже цікавим є той факт, що якщо ви відмовитеся від використання електрочайника, то зможете заощаджувати на місяць близько 10-22 кВт/год.

А ось мікрохвильова піч за той самий період часу в середньому споживає вдвічі менше електроенергії. Висушуючи щодня волосся феном, ви витрачаєте від 2,5 до 5,5 кВт/год.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *